Oğuzhan Akay hakkında bilmediğiniz 6 şey

Mediacat  20.07.2017 - 09:59 | Tuğba Dülger Özöğretmen

http://www.mediacatonline.com/oguzhan-akay-hakkinda-bilmediginiz-6-sey/

 

Movida Plus MAP Ajans Başkanı Oğuzhan Akay’ın renkli kişiliğinin bilinmeyenlerine ışınlanıyoruz.

Evet, ışınlanmak abartılı bir sözcük değildi çünkü Oğuzhan Akay’ın altı bilinmeyeni, geçmişte hayli eğlenceli bir yolculuğa çıkartıyor bizleri.

1. Şiir, deneme, öykü dahil 9 kitabım var.

Dedem, babam, kardeşim… Hepsi kitaplı ve yazar. Yani organiğim. Ha benim bir de Gürkal Aylan’ın derlediği ve şair Sina Akyol’la editörlüğünü üstlendiğim Sözcüklerle Dansedenler adlı ve MediaCat’ten çıkan 500 sayfalık bir kitap var. Onda da şair reklamcıları, reklamcılığa giriş öyküleri ve şiirleriyle toplamıştık.

Yazi Come to Movida | Tam hizmet reklam ajansı

2. RYD’nin kurucu ve başkanlarından ve halen de onursal başkanıyım.

Sektörün örgütlenmesi için çok emek verdim. Copy Club Söyleşileri’yle ve hocalıkla (üniversitede ve ajanslarda) sektöre çok adam kazandırdım. RYD’nin Beyin Fırtınası Yarışması da Milliyet tarafından Cannes için örnek alındı ve halen sürdürülüyor. RD’de ve Kristal Elma Komiteleri’nde yıllarca görev aldım. KEK adı benden gelir. İZ ödüllerinin de ad babasıyım.

3. atv’nin kurucu kadrosunda, tanıtım yönetmeni olarak yer aldım.

Yiğit Şardan’ın olduğu dönemde Cemal Noyan’la birlikteyken reklamcılığa TV arası verdim. Okudukça’yı ve Sürüş Keyfi’ni TRT’de yine bir dönem ben sundum. TRT Gn. Md.’ü şapkamı ve küpemi çıkartmamı istediği için Okudukça’yı bıraktım. Number 1 TV’de ise Maske ve Ruh adlı bir gece stand-up programı yaptım. Posta’da 10 yıl kadar süreyle köşem vardı. Kadın okurları en fazla olan yazardım.

4. Bay Reklam adında, eski Kanal e’de, 50 dk’lık bir TV programı yaptım.

Bu da benden sonra başlayan reklam programlarına bir format örneği oldu. Sanırım TV veya radyo yapım, yönetim ve sunuculuğunu çok daha kolay yapıyorum. Bu vesileyle eski bir TRT radyocusu olduğumu ve Gecenin İçinden dendiğinde akla geldiğimi unutmayalım.

5. Pelin Batu’nun oynadığı Ayışığı Neredesin dizisinde onun reklamcı hocasını canlandırdım.

Diziyi Adnan Azar çekmişti. Bana gelen metin ve rolün, reklamcılık açısından yanlış yazıldığını görüp, spontane oynamıştım. 7-8 dakikalık bir roldü. Rahmetli Adnan da rolü düzeltmeme izin vermişti. Sonradan Taksim’de bir stüdyoda, gidip kendime dublaj yaptım. Hay bin kunduz!

6. İyi bir dublajcı olduğumu söyleyebilirim.

Bugüne kadar çok sayıda film karakterini, radyo programını, reklamı seslendirdim. Sesimi kullanmayı ve oyunculuğu seviyorum. Levent Onan kardeşimin çektiği, Mirkelam’ın Kaprislisin klibinde tokat yiyen sevgili rolündeydim. Az daha kulağımın zarı patlıyordu. Bir dönem Devlet Tiyatrosu’nda da eğitimden geçmemin bunda rolü büyük.

 

Mediacat  20.07.2017 - 09:59 | Tuğba Dülger Özöğretmen

http://www.mediacatonline.com/oguzhan-akay-hakkinda-bilmediginiz-6-sey/

;