Logo nedir, niye önemlidir?

Logo nedir, niye önemlidir?


Bana logonu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim, diyerek başlayalım söze. Tabii lafın aslı bu değil. Arkadaşını söyle kelimesinin yerine koydum, hiç de fena durmadı

Logo; marka veya hizmetinizi yansıtacak bir fondla oluşturulmuş, bazen amblemiyle de eküri hale getirilmiş, grafik tasarımcılarca bir fikre, ölçüye, renk veya renklere oturtulmuş bir tür imzadır.

Dünyada ünlü markaların logolarına baktığımızda, fazla değiştiklerini söyleyemeyiz. Değişiklikler daha çok “çaktırmadan” yeni mecralara, yeni tüketici tiplerine uygun hale getiriliyor.
Bizde ise hem reklam geleneğinin hem de markaların çok eski olmaması nedeniyle köklü logo değişimlerine fazlaca rastlıyoruz. Bunların da kimi tutuyor, kimi asıl markanın taklidi çıkmış gibi algılanıyor.

Nasıl ki imzamızı hemen hemen bir iki defanın dışında değiştirmiyorsak, logomuzla da aşırı oynamak, ters tepki yaratabilir. Tepki bir yana, sizi büyük masraflarla karşı karşıya bırakabilir. 
Eğer çok yeniyseniz, hiç iletişim yapmadıysanız, logonuzu ve kurum kimliğinizi yenileyin elbette. Ama 40 yıllık Kani, olur mu Yani dedirtmeyin kendinize...

Benden söylemesi!
 

;