Promosyonun önemi nedir?

Promosyonun önemi nedir?


Tavşana neyi seversin diye sormuşlar? Havuç demiş Promosyonu kim sevmez? Tavşanlar sevmez. Ama insanlar sever. 
Kurum ya da kuruluşun, markanın, hizmetin x yılı, çeşitli günler, bayramlar, özel haftalar, kişilere kendinizi anımsatmak, eğer hediye yolladıysanız hep göz önünde olmak, eğer perakendeciyseniz tercih edilmenizi sağlamak için promosyon yapın... Demeyeceğim! Zaten yapıyorsunuz... 
Türkiye’de yapılan reklamların yaklaşık yüzde 65’inin promosyonlara yüzde 35’inin yönelik olduğunu biliyor muydunuz? Avrupa’da ise durum tam tersi. Buradan ne anlam çıkarıyoruz? Promosyon, bizim ülkede her zaman işe yarar. Hatta yurt dışına çıktığımızda, mesela Avrupa’da, yılın sadece belirli dönemlerinde indirimler yapıldığını görerek, “cık cık cık” bunlar da bu işte gelişememişler diye mırıldanmışsınızdır. Hatta taksit bile yapmayı bilmiyorlar demişsinizdir. 
Sizi bilmem ama ben kendimden biliyorum.

O halde promosyon önemlidir, diyelim. Ama promosyonu yaparken, dikkat çekmenizin daha da önemli olduğunu bilmeniz gerekiyor.
Yoksa promosyonunuz, markanızın hep ucuz olarak algılanmasını sağlar.
Ve marka ağzıyla kuş tutsa bir daha üstün niteliklere sahip olduğunu anlatamaz.

Buradan lafı tekrar reklam ajansına bağlayalım. Perakendeyi ve e-ticareti bilen reklamcılarla çalışmak size ve markanıza çok şey kazandırır.
Aksi halde, promosyon biter, satış da biter.

Haydi hayırlı günler...
 

;